Pagina 1 van 1

Dieselbacteriedoder

BerichtGeplaatst: 22 Apr 2018 14:30
door Fokko
Even een berichtje over dieselbacterie.
Toen wij de camper kochten in april 2016 liep de motor natuurlijk als een zonnetje. Echter na een aantal wasbordwegen in Zweden was het gebeurd.
Na een 1000 kilomer liet de Hymer ons met regelmaat stilstaan. Hortend en stotend verder, maar op een gegeven moment lukte het helemaal niet meer.
Uiteindelijk de tank laten zakken en het aanzuiggedeelte zat helemaal vol smurrie. Schoongemaakt en daarna weer lopen als een zonnetje natuurlijk.
Voor de winterstop een shockdosis van Acticide toegevoegd. In 2017 voor de reis naar Zweden tank weer laten zakken en aanzuigfilter schoongemaakt. Zat wel wat rommel in, maar niet zoveel als de zomer daarvoor. In de herfst weer een shockdosis en tussendoor natuurlijk steeds bij het tanken een kleine dosis Actcide toegevoegd. Niet elke keer, maar wel regelmatig na 2 of 3 tankbeurten.
Nu net de tank weer laten zakken en het filter gecontroleerd. Helemaal schoon. Geen verontreiniging meer te zien. Erg blij dus met Acticide.

Re: Dieselbacteriedoder

BerichtGeplaatst: 22 Apr 2018 16:52
door Alde Wrotter
Fijn dat het nu schoon is. 8-)
Maar heb je dit topic ook al eens doorgenomen : viewtopic.php?f=32&t=3643&p=81334&hilit=aceton#p81334

Re: Dieselbacteriedoder

BerichtGeplaatst: 12 Nov 2018 21:14
door Fokko
Dag Alan,
Ben vanaf de zomervakantie begonnen met aceton. Na de tweede tankbeurt begon de motor inderdaad beter te lopen, had heuvelop iets meer trekkracht en over de hele vakantie genomen iets zuiniger.
Wat ook nog extra hielp bij het verbruik was het monteren van een nieuwe uitlaat na de vakantie. De oude moet we helemaal vol met roet hebben gezeten. Nog een keer minder verbruik. Nu ruim een kilometer meer op een liter.

Re: Dieselbacteriedoder

BerichtGeplaatst: 13 Nov 2018 08:34
door Alde Wrotter
Top Fokko. Goed om te horen 8-)